inici
Notícies...
L´AGÈNCIA LOCAL DE L´ENERGIA PROMOU UNA MARATÓ ENERGÈTICA
[+ info]
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A LA LLAR
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A ...
[+ info]
[històric de notícies]
agenda 21 escolar
Experiències...

Sumem Energies

Logo Sumem Energies

El projecte SUMEM ENERGIA és un projecte que desenvolupa actuacions d´estalvi energètic a la ciutat de Vilanova i la Geltrú.

Una de les primeres actuacions que preveu el projecte SUMEN ENERGIES: consisteix en ajudar aquelles famílies que tenen dificultats per fer-se càrrec, de la despesa energètica a la seva llar.


Aquesta primera actuació, del projecte SUMEM ENERGIES, va dirigit aquelles famílies, més vulnerables. L´actuació està impulsada per l'Agència Local de l'Energia i per la Regidoria de Serveis Socials i compte amb la col·laboració de empreses privades, entitats públiques, associacions i l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú.

En una primera fase una cinquantena de professionals de l´administració, entitats, serveis d´atenció social directe, i representants de les entitats que conformen la Mesa d´Entitats Socials, han rebut formació en matèria energètica, per poder detectar aquelles famílies candidates a rebre suport i assessorament en matèria de consum energètic.

En una segona fase, que ja s´està desenvolupant, preveu la realització de cent auditories, aquelles famílies que es determinin des de Serveis Socials.
Les auditories energètiques estan desenvolupades per alumnes de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltru, per tècnics de l'Agència Local de l'Energia, per l´associació ECOL3 VNG,, que a banda de participar en la iniciativa es preveu que algunes de les auditories siguin retribuïdes, amb Turutes, d´aquesta manera l´Ajuntament de Vilanova i la Geltrú participarà per primera vegada en un projecte on intervé la moneda social local.

A partir dels resultat de les auditories, des de Serveis Socials es determinarà quins ajuts econòmics es donen a les famílies, per disminuir la seva despesa energètica.

En l´actualitat, s´estima que a la ciutat hi ha unes mil persones que es troben en situació de pobresa energètica. Aquest fet reverteix en la demanda d´ajudes econòmiques als Serveis Socials municipals en concepte de pagament dels subministraments bàsics. L'any 2007 l'import per aquest concepte representava el 4,90% del total d´ajudes econòmiques. Un percentatge que l´any 2013 va augmentar fins al 16,78%. Això podria permetre redistribuir les ajudes que els serveis socials municipals destinen a famílies en situacions econòmiques molt precàries.


El tercer dels punts rellevants del projecte, que també es presenta com a novetat, és la implicació del sector comercial. L´objectiu és aconseguir el major nombre l´adhesió d´empreses i comerços al projecte, perquè col·laborin mitjançant descomptes o bonificacions, així com d´altres accions que reforcin l´estalvi energètic i el benestar de les persones. Les empreses que se sumin a la iniciativa disposaran d´elements identificatius i accions que acreditin la seva participació al projecte. La previsió inicial és poder comptar amb una dotzena d´empreses.


Amb la posada en marxa del projecte l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú manté el compromís al que va arribar mitjançant el Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia de l'any 2009, per reduir un 20% les emissions de CO2 abans del 2020 i afavorir l'eficiència energètica i l'ús d'energies renovables. D'altra banda, l'acció també està contemplada al Pla d'Acció per a la Inclusió Social, l'objectiu del qual és la lluita contra les situacions d'exclusió social a la nostra ciutat, entre les quals hi ha les persones en atur que no cobren cap prestació i tenen greus dificultats per fer front a les despeses de la llar.
Agència Local de l'Energia
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

C/Bonaire 1
Tel.: 93 814 00 00. Fax: 93 814 24 25
http://www.vilanova.cat · energia@vilanova.cat
disseny + programació web: meddia