inici
Notícies...
L´AGÈNCIA LOCAL DE L´ENERGIA PROMOU UNA MARATÓ ENERGÈTICA
[+ info]
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A LA LLAR
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A ...
[+ info]
[històric de notícies]
agenda 21 escolar
Experiències...

Notícies - Es constitueix el Consell Assessor de l´Agència Local de l´energia

Es constitueix el Consell Assessor de l´Agència Local de l´energia --
30/03/2007
El passat dia 27 de març de 2007, és va constituir el Consell Assessor de l´Agència Local de l´Energia.
El Consell Assessor de l´Agència Local de l´Energia és un òrgan de participació, consulta i assessorament de l´Ajuntament de Vilanova i la Geltrú en relació als aspectes energètics.

Les entitats que inicialment formen part del Consell Assessor són:

Diputació de Barcelona
L´Escola Politècnica Superior d´Enginyeria de Vilanova i la Geltrú.
Gremi d´instal·ladors del Garraf
Associació d´Empresaris del Garraf
Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat mitjançant
l'oficina del canvi climàtic.
El Col·legi d´Enginyers de Vilanova i la Geltrú
Dos representants del Consell de Medi AmbientLa benvinguda i presentació de l'acte va anar a càrrec del Sr. Francesc Surroca, coordinador de l´Àrea d´Acció Territorial i Medi Ambient. El representant de l´Ajuntament va destacar que la problemàtica del canvi climàtic, era una realitat tangible i que calia que les administracions, i els diversos agents locals adoptéssim formules conjuntes per treballar davant d´aquest problema.

Posteriorment el Sr. Enric Garriga, com a cap del Servei de Medi Ambient de l´Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va exposar els objectius del Consell Assessor de l´Agència local de l´Energia i el Sr Jordi Boada, tècnic de l´agència local va exposar les accions desenvolupades durant l´any 2006 i les previstes pel 2007.

La reunió del consell Assessor va permetre que els diversos representats de cada entitat, exposessin les línies de treball en que creien que hauria d´incidir l´Agència Local de l´Energia.

El Sr. Josep Anton Escobar, cap d´infrastructures i relacions de l´Institut Català de l´Energia (ICAEN), va destacar la feina feta per l´Agència Local de l´Energia i va assenyalar que l´agència ha de treballar en la reducció dels consums energètics de la pròpia administració municipal.
El representant de l´ICAEN també va destacar que aquest mes està previst que surtin els ajuts que atorga l´Institut Català d´Energia, en matèria d´estalvi i eficiència energètica i que per aquest motiu l´agència haurà d´identificar els projectes que es poden beneficiar d´aquests ajuts.

Des de el Gremi d´instal·ladors el Vice-president el Sr. Josep Borrell i la Sr. Mercè Benet Vera, com a secretària del Gremi, van indicar que era necessari que l´agència desenvolupes un contracte de manteniment per les instal·lacions d´energia solar tèrmica. Des de aquesta entitat també es va destacar la importància d´efectuar un correcte manteniment de les instal·lacions solars.

El Sr L.Santiago Sánchez i Gamarra, Degà del Col·legi d´Enginyers de Vilanova i la Geltrú, va indicar que calia que l´Agència Local de l´Energia desenvolupes campanyes de conscienciació energètica adreçades als nens i nenes d´edat escolar i que les dependències municipals es dotessin de sistemes domòtics.

La Sr. Tica Font en representació de l´Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona va incidir amb la necessitat de que els habitatges disposessin d´un manual sobre les instal·lacions del propi habitatge. També des de la Diputació és va incidir amb la necessitat de conèixer els consums energètics del propi municipi, informatitzant aquestes dades. Aquest aspecte va ser compartit pel Sr. Iñaki Gil, representant de l´oficina del canvi climàtic, que també va destacar que calia conèixer de quina manera el municipi incideix amb la problemàtica del canvi climàtic.

El representant de l´Escola Politècnica Superior d´Enginyeria, el Sr. Jordi Segalàs, va destacar la importància de que les instal·lacions solars tèrmiques disposin d´un sol acumulador i que cal buscar noves formules per incidir amb la mobilitat al municipi.

Un dels aspectes que van coincidir els diverses organismes i les entitats presents va ser en la necessitat de potenciar la formació en energies renovables, així com dotar d´un major control d´aquests tipus d´instal·lacions per part de l´Ajuntament. I d´una correcta planificació en el moment de dissenyar aquestes instal·lacions.
Agència Local de l'Energia
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

C/Bonaire 1
Tel.: 93 814 00 00. Fax: 93 814 24 25
http://www.vilanova.cat · energia@vilanova.cat
disseny + programació web: meddia