inici
Notícies...
L´AGÈNCIA LOCAL DE L´ENERGIA PROMOU UNA MARATÓ ENERGÈTICA
[+ info]
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A LA LLAR
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A ...
[+ info]
[històric de notícies]
agenda 21 escolar
Experiències...

Notícies - Curs de conducció eficient pels treballadors municipals

11/04/2007
L´Agència Local de l´Energia, conjuntament amb el Departament de Recursos Humans de l´Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, han organitzat un curs de conducció eficient, adreçat aquells treballadors que utilitzen generalment els vehicles municipals exemple: membres de la policia Local, treballadors de la neteja, de la brigada, etc.

El curs s´imparteix durant els mesos de març i d´abril d´enguany, i permetrà que un centenar de treballadors/es municipals es formin amb aquest tipus de conducció més eficient.

Es tracta d´un curs que dura 4 hores, que es pot realitzar al matí o a la tarda. Les sessions consten d´una part pràctica on el treballador condueix el vehicle del RACC, per un circuit urbà, com ho faria normalment. Posteriorment els treballadors tornen a realitzar el mateix circuit, aplicant els consells , d´aquesta manera els mateixos treballadors poden comparar l´estalvi aconseguit.

Aquest curs és una iniciativa de l´Institut Català de l´Energia (ICAEN), que es realitza amb personal del Real Automòbil Club de Catalunya (RACC).Aquest tipus de conducció ens permet estalviar un 20% de combustible. Per aconseguir aquest estalvi cal que accelerem progressivament el vehicle canviant el més aviat possible fins a posar la marxa més llarga. Els canvis de marxes s´efectuen a partir de les 2000 rpm, en els motors de gasolina i a partir de les 1.500 rpm, en els motors dièsel, sempre i quan la pròpia circulació ens ho permeti.
En els processos de desacceleració cal canviar al més tard possible, tot aixecant el peu de l´accelerador i efectuant les petites correccions necessàries amb el pedal de fre.
Evitarem utilitzar el punt mort, ja que en aquest cas el motor es troba en ralentí i això implica que es requereix combustible per fer girar el motor i en aquest supòsit aquest consum no es tradueix amb moviment del vehicle.Els dies 23 i 24 de maig està previst oferir aquests cursos a la ciutadania, el horari previst serà al mati a les 10h fins les 14h i a la tarda de les 15:30 fins les 19:30h. Les persones interessades en realitzar el curs hauran d´enviar un correu electrònic a l´adreça de l´Agència Local de l´Energia: energia@vilanova.cat, indicant el dia i la hora en que volen realitzar el curs. Els ciutadans/es que s´inscriguin al curs han de disposar del carnet de conduir B1.


Agència Local de l'Energia
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

C/Bonaire 1
Tel.: 93 814 00 00. Fax: 93 814 24 25
http://www.vilanova.cat · energia@vilanova.cat
disseny + programació web: meddia