inici
Notícies...
L´AGÈNCIA LOCAL DE L´ENERGIA PROMOU UNA MARATÓ ENERGÈTICA
[+ info]
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A LA LLAR
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A ...
[+ info]
[històric de notícies]
agenda 21 escolar
Experiències...

Notícies - Signatura de conveni entre l´ADEG i l´ALE

Signatura de conveni entre l´ADEG i l´ALE --
16/07/2007
L'Ajuntament de VNG, a través de l'Agència Local de l'Energia i l'ADEG han formalitzat un conveni que té per objectiu impulsar polítiques d'estalvi energètic entre els empresaris de VNG i de la comarcal del Garraf, així com realitzar accions d'informació i formació per tal que l'estalvi energètic, l'ús d'energies renovables i l'eficiència energètica siguin una realitat cada cop més generalitzada entre les empreses locals.

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, la primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez i el president de l'ADEG, Xavier Cardona, han formalitzat aquest document que, segons ha explicat Iolanda Sánchez, estableix la col·laboració entre Ajuntament i empresaris per tal de dur a terme aquelles accions que contribueixin a millorar l'estalvi energètic i per tant serveixin per lluitar contra el canvi climàtic.

A l'acte de signatura també hi han assistit la regidora de Comunicació, Mila Arcarons, i el gerent de l'ADEG, Isidre Also.

Durant els habituals parlaments, el president de l'ADEG, Xavier Cardona, ha manifestat que cada cop són més les empreses conscienciades en l'ús responsable de les fonts energètiques i amb la implantació de noves tecnologies per aconseguir una major eficiència energètica. En aquest sentit, Xavier Cardona ha explicat que des de l'ADEG s'ha establert la sostenibilitat com un eix vertebrador de les activitats i la tasca que realitza l'associació.

El president de l'ADEG també ha parlat sobre la mobilitat com a factor determinant del canvi climàtic. Xavier Cardona ha reclamant una xarxa de rodalies eficient i sobretot, la implantació del tren orbital per aconseguir reduir les emissions dels vehicles privats.

Finalment, l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, ha manifestat que amb aquesta col·laboració l'Ajuntament de VNG fa un pas més per impulsar accions de millora del medi ambient. Els grans reptes marcats per les administracions europees, ha dit Joan Ignasi Elena, es tradueixen a nivell local amb fets com la posada en marxa de l¡Agència Local de l'Energia o la implantació d¡energies renovables en els edificis municipals de nova construcció. L¡alcalde de VNG ha coincidit amb el president dels empresaris sobre el fet que el mal ús de la xarxa de rodalies és la causa directe que la ciutadania no utilitzi aquest servei i per tant augmenti l'ús del vehicle privat.

A l'acte de signatura també hi han assistit la regidora de Comunicació, Mila Arcarons, i el gerent de l'ADEG, Isidre Also.

Mitjançant aquest conveni, l'Agència Local de l'Energia i l'ADEG desenvoluparan conjuntament activitats formatives i campanyes de sensiblització sobre el medi ambient, entre els associats de l'ADEG.

Les primeres activitats es duran a terme a partir del segon semestre de 2007.
Agència Local de l'Energia
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

C/Bonaire 1
Tel.: 93 814 00 00. Fax: 93 814 24 25
http://www.vilanova.cat · energia@vilanova.cat
disseny + programació web: meddia