inici
Notícies...
L´AGÈNCIA LOCAL DE L´ENERGIA PROMOU UNA MARATÓ ENERGÈTICA
[+ info]
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A LA LLAR
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A ...
[+ info]
[històric de notícies]
agenda 21 escolar
Experiències...

Notícies - L´ADEG I L´AGÈNCIA LOCAL ENS APROPA L´ENERGIA EÒLICA

02/10/2007
L´Associació d´empresaris del Garraf i Penedès conjuntament amb l´Agència Local de l´Energia van realitzar una xerrada per conèixer ``l´Energia Eòlica, l´Energia del vent´´. Aquesta xerrada s´inclou dins de l´any temàtic que realitza l´ADEG, en relació al medi Ambient.

La ponència sobre l´energia eòlica va anar a càrrec del director de vendes d´Ecotecnia a Espanya el Sr. Cristian López Beitia, empresa que desenvolupa la seva activitat principal en el sector de les energies renovables, recentment aquesta cooperativa ha estat absorbida per l´empresa ALSTOM.

El ponent va destacar la importància d´aquesta indústria a nivell d´Espanya, cal recordar que en aquest moments Espanya és la tercera potència mundial, per darrera d´Alemanya i els Estats Units.

La potència total instal·lada a Espanya és de 11.615 MW. El Pla de Foment de les Energies renovables a nivell estatal preveu arribar fins els 20.000 MW a l´any 2.010.
Les comunitats autonòmiques que han fet una aposta per aquesta tecnologia són: Galicia (2.603 MW), Castella-La Manxa (2.311 MW), Castellà-Lleó (2.119), Aragó (1.548 MW).

En referència a Catalunya les instal·lacions majoritàriament es troben a les Terres de l´Ebre, el Baix Camp, l´Anoia.
En aquests moments aquesta aportació respecte d´altres comunitats és molt petita, ja que representa una potencia instal·lada de 224,3 MW i en construcció 77,3 MW. Malgrat aquest aspecte el Pla de l´Energia preveu potenciar aquesta tecnologia assolint els 1.500 MW, a l´any 2010 i 3.000 MW al 2015.

El ponent també va anticipar que actualment els aerogeneradors disposen d´una potència al voltant de 1.500 i 2.000 KW, però l´empresa preveu a mig termini col·locar aerogeneradors de 3.000 KW, aquest nous aerogeneradors s´instal·laran al parc eòlic del Perelló.
Aquests aparells tenen una alçada similar a la de la Torre Agbar de Barcelona.

Un dels avantatges de l´energia eòlica és que la generació de 1.000 MW eòlics equivalen a estalviar gairebé 500.000 tones de petroli l´any és a dir 6 ``Prestige´´. Cada MW eòlic evita a l´any l´emissió de 2.900 Tn de CO2.

El Sr. Cristian Lopez també va avançar que és preveu un increment d´aquesta tecnologia a nivell mundial, però va avançar que el creixement més important serà als Estats Units.
Agència Local de l'Energia
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

C/Bonaire 1
Tel.: 93 814 00 00. Fax: 93 814 24 25
http://www.vilanova.cat · energia@vilanova.cat
disseny + programació web: meddia