inici
Notícies...
L´AGÈNCIA LOCAL DE L´ENERGIA PROMOU UNA MARATÓ ENERGÈTICA
[+ info]
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A LA LLAR
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A ...
[+ info]
[històric de notícies]
agenda 21 escolar
Experiències...

Notícies - L´Agència Local de l´Energia i el Col·legi d´Enginyers ens apropen la geotèrmia solar.

<titol>L´Agència Local de l´Energia i el Col·legi d´Enginyers ens apropen la geotèrmia solar.</titol> --
29/10/2007

L´Agència Local de l´Energia conjuntament amb el Col·legi d´Enginyers Tècnics Industrials de Vilanova i la Geltrú van organitzar una xerrada introductòria sobre els sistemes de climatització per geotèrmia solar.

La ponència va anar a càrrec del físic Manel Vinyals, responsable de l´àrea de projectes de l´empresa Geòtics, pionera a Catalunya en instal·lacions geotèrmiques.

L´energia geotèrmica solar és una tecnologia utilitzada per climatitzar els habitatges durant l´estiu i l´hivern.
Aquests sistemes es basen en que la temperatura del subsòl, a partir d´uns 2 metres de profunditat es mante constant durant tot l´any, (temperatura del subsòl es troba a 15ºC) això permet que el treball que ha de fer una bomba de calor per tenir una temperatura adequada és menor amb aquesta tecnologia , a diferència dels sistemes tradicionals que depenen de la temperatura exterior, que generalment és de 30ºC a l´estiu i 11ºC a l´hivern.

El ponent va destacar la importància del tipus de terreny en el rendiment del sistema i la necessitat de fer correctament el colector geotèrmic (element que es col·loca al subsòl) en el cas de ser de tipus vertical requereix fer un forat de 120 m o dos forats de 60 m, amb un diàmetre de 120 mm. Aquest col·lector per on circularà el fluid ha de garantir un adequat contacte amb el terreny.

Aquest sistema té una amortització de 7 anys i e l rendiment d´un equip de climatització geotèrmic és de, com a mínim, entre un 300% i 500% escalfant i més d´un 500% refrigerant en relació amb la climatització convencional. És a dir, consumeix entre un 30% i un 75% del que consumiria un sistema de climatització convencional (Gas natural, propà, fuel-gasoil, radiadors convectors eficients per electricitat, etc.).
L´acte forma part del conveni de col·laboració entre el Col·legi d´Enginyers Tècnics Industrials i l´Agència Local de l´Energia.
Agència Local de l'Energia
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

C/Bonaire 1
Tel.: 93 814 00 00. Fax: 93 814 24 25
http://www.vilanova.cat · energia@vilanova.cat
disseny + programació web: meddia