inici
Notícies...
L´AGÈNCIA LOCAL DE L´ENERGIA PROMOU UNA MARATÓ ENERGÈTICA
[+ info]
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A LA LLAR
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A ...
[+ info]
[històric de notícies]
agenda 21 escolar
Experiències...

Notícies - L´Agència Local de l´Energia, l´ADEG i l´empresa Prysmian signen un conveni per promoure l´estalvi energètic

L´Agència Local de l´Energia, l´ADEG i l´empresa Prysmian signen un conveni per promoure l´estalvi energètic --
12/01/2008
L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de l'Agència Local de l'Energia (ALE), l'Associació d'Empresaris del Garraf, Alt i Baix Penedès (ADEG) i l'empresa Prysmian Cables i Sistemes han signat un conveni de col·laboració per al desenvolupament d'activitats de conscienciació ciutadana encaminades a fomentar l'ús de fonts energètiques renovables i pràctiques de consum que suposin estalvi energètic.

En aquest sentit, des de fa sis mesos, s'està treballant en una animació en 3D, elaborada en diferents formats i suports mediàtics on es mostren un seguit de consells molt senzills que es poden aplicar tant a casa com a la feina i que suposaran un gran estalvi energètic. La previsió és que aquest treball d'animació interactiva pugui estar enllestit en un període de tres mesos, per poder-lo distribuir, principalment, a la pròpia administració local, centres educatius i empreses. Els continguts de les animacions van a càrrec de l'Agència Local de l'Energia.

Francesc Acín, director general de Prysmian Cables i Sistemes, empresa que assumeix el patrocini de l'acció aportant els 6.000 € que costa l'animació interactiva, ha manifestat sentir-se molt content de participar en aquest projecte, ja que iniciatives d'estalvi energètic representen un dels grans reptes de la nostra societat. El responsable de Prysmian ha dit també "estar convençut que l'èxit d'aquestes iniciatives radica en la cultura de l'hàbit" i ha posat l'exemple de la separació de la brossa en origen, un aspecte tant habitual com quotidià a la gran majoria de les llars.

Xavier Cardona, president de l'ADEG, ha dit que "per aconseguir estalvi energètic és important controlar el consum que fem dels aparells que ens envolten". L'aplicació de l'actual reglamentació i la conscienciació social són, per Cardona, dues mesures que poden contribuir a l'èxit. El president dels empresaris ha remarcat que "cal ser gestors dels mitjans i recursos naturals i alhora responsables de la preservació del medi ambient".

Per la seva banda, l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, ha reconegut que "estem assistint impertèrrits al deteriorament del nostre futur i que cal reaccionar". En aquest sentit ha dit que, "tot i que no hi ha consens universal de com treballar i trobar solucions al problema del medi ambient, la situació és coneguda arreu del món". Per aquest motiu creu important treballar en els hàbits més quotidians, tal i com ja va passar amb el reciclatge. Segons Joan Ignasi Elena, "l'aliança entre administració i empresa serà profitosa i necessària per avançar en l'estalvi energètic".
Agència Local de l'Energia
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

C/Bonaire 1
Tel.: 93 814 00 00. Fax: 93 814 24 25
http://www.vilanova.cat · energia@vilanova.cat
disseny + programació web: meddia