inici
Notícies...
L´AGÈNCIA LOCAL DE L´ENERGIA PROMOU UNA MARATÓ ENERGÈTICA
[+ info]
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A LA LLAR
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A ...
[+ info]
[històric de notícies]
agenda 21 escolar
Experiències...

Notícies - L´Ajuntament de VNG treu a concurs la instal·lació de centrals fotovoltàiques

L´Ajuntament de VNG treu a concurs la instal·lació de centrals fotovoltàiques --
10/07/2008
L'Ajuntament de VNG és pioner a Catalunya en la concessió de sostres municipals per a la instal·lació de centrals fotovoltaiques i la generació d'energia verda. L'objectiu del consistori és aprofitar els recursos energètics renovables, en especial, el provinent del sol, per a producció d'energia elèctrica i la posterior venda a la xarxa elèctrica. Els espais on es podran ubicar les centrals fotovoltaiques son l'antic abocador clausurat del Coll d'en Ferran, Bloc B de les naus de PIVSAM al Polígon Santa Magdalena i Llar d'Infants Sant Jordi.

La Junta de Govern Local celebrada ahir va aprovar l'aprovació del plec de condicions per a la concessió d'una llicència per a l'ocupació, sense transformació d'espais del domini públic municipal.

Així, l'Ajuntament ha optat per cercar empreses disposades a fer la inversió, i recuperar-la, a través de la gestió de l'explotació de la mateixa durant un temps. Aquesta opció ha suposat cercar empreses disposades a entrar en l'operació i que complissin amb els següents: solvència tècnica i solvència financera.

La primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, ha explicat que l'objectiu és dotar a la ciutat de sistemes d'energia renovables i netes. En aquest sentit, ha detallat que el funcionament d'aquestes centrals fotovoltaiques faran que es deixin d'emetre prop de 550 tones de CO2. Iolanda Sanchez també ha destacat que amb aquesta iniciativa, Vilanova i la Geltrú ha creat una marca amb un sistema de cessió de l'espai públic innovador a Catalunya.

A banda, calia trobar els espais on els kW fotovoltaics a instal·lar fossin suficientment atractius tant pel seu número, com per les facilitats de les obres a realitzar i proximitat de les preses de corrent.

La central fotovoltaica que s'instal·larà a l'antic abocador del Coll d'en Ferran estarà en un espai de 10.000 metres quadrats i produirà 1 Megawat (MW), sent una de les més grans de Catalunya. La de les naus de PIVSAM tindrà 900 metres quadrats i produirà 70 Kilowats (KW), i la de la Llar d'Infants Sant Jordi, 695 metres quadrats i 50 kilowats.

Una vegada aprovat a la Junta de Govern Local, el plec de condicions es publicarà al Butlletí Oficial de la Província el proper 15 de juliol i el termini de presentació d'ofertes finalitzarà a principis d'octubre. La durada de la concessió de la llicència és de 25 - 30 anys.

Pel que fa al cost d'aquest tipus d'instal·lacions, el cost és de 300.000 euros per cada 50 KW, pel que la central fotovoltaica de l'antic abocador tindrà un cost d'uns 6 milions d'euros.
Agència Local de l'Energia
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

C/Bonaire 1
Tel.: 93 814 00 00. Fax: 93 814 24 25
http://www.vilanova.cat · energia@vilanova.cat
disseny + programació web: meddia