inici
Notícies...
L´AGÈNCIA LOCAL DE L´ENERGIA PROMOU UNA MARATÓ ENERGÈTICA
[+ info]
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A LA LLAR
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A ...
[+ info]
[històric de notícies]
agenda 21 escolar
Experiències...

Notícies - Es lliuren els premis del primer concurs d´aplicació de les energies renovables i l´ús eficient de l´energia

Es lliuren els premis del primer concurs d´aplicació de les energies renovables i l´ús eficient de l´energia --
31/10/2008
L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha donat a conèixer el resultat dels premis del Concurs d'Aplicació de les Energies Renovables, organitzats mitjançant l'Agència Local de l'Energia.

L'objectiu d'aquests premis és apropar les energies renovables i l'estalvi energètic als centres educatius de la ciutat. El concurs ha establert quatre categories, en funció del nivell educatiu.

En la categoria A, adreçada als estudiants del cicle superior d'educació primària de Vilanova i la Geltrú el premi ha quedat desert.

En la categoria B, adreçada als estudiants de primer i segon cicle d'educació secundària de Vilanova i la Geltrú, els guanyadors han estat un grup alumnes de l'IES Lluch i Rafecas, amb un treball consistent en una consulta d'hàbits energètics i mediambientals. Posteriorment han desenvolupat un seguit de propostes per adequar les instal·lacions de l'institut i proposen un seguit d'accions per millorar els hàbits i conductes dels alumnes i professors, per estalviar més energia al centre educatiu.

En la categoria C, adreçada als estudiants de batxillerat i de cicles formatius de Vilanova i la Geltrú, ha resultat guanyador el treball presentat per l'alumne Laia Pascual, estudiant de 2n de batxillerat de l'IES Lluch i Rafecas, consistent en una auditoria energètica al mateix institut. L'estudi analitza els consums del centre i el comportament tèrmic de dues aules. A partir de les dades obtingudes s'estableixen un seguit de mesures per estalviar electricitat i gas al centre educatiu. El projecte ha estat assessorat Victor Alarcón professor del departament de ciències experimentals de l'IES Lluch i Rafecas.

Per últim en la categoria D, adreçada als estudiants de la Escola Politècnica Superior de Vilanova i la Geltrú, ha resultat guanyador el treball Sistema automàtic d'orientació d'un panell fotovoltaic de l'enginyer Victor Vladimir Villacampa López. El projecte consisteix en un sistema electrònic que, a partir de la posició del sol, orienta una estructura mecànica que suporta mòduls fotovoltaics Aquest sistema mecànic és mou fins que s'obté la màxima incidència solar, és totalment automàtic i degut al disseny analògic no requereix de cap suport a nivell de programació.

El concurs ha estat possible gràcies a l'aportació econòmica de l'Obra Social de Caixa Penedès i a la col·laboració de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), Diputació de Barcelona, Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú, Associació d'empresaris del Garraf, Alt i Baix Penedès (ADEG), i Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Vilanova i la Geltrú.

Els premis han estat lliurats en el decurs de l'acte inaugural i de renovació de la signatura de compromís del programa Agenda 21 Escolar, en la que hi ha participat una representació dels diferents centres educatius de la ciutat. L'acte al qual hi ha assistit la primera tinent d'alcalde i Regidoria de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez
Agència Local de l'Energia
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

C/Bonaire 1
Tel.: 93 814 00 00. Fax: 93 814 24 25
http://www.vilanova.cat · energia@vilanova.cat
disseny + programació web: meddia