inici
Notícies...
L´AGÈNCIA LOCAL DE L´ENERGIA PROMOU UNA MARATÓ ENERGÈTICA
[+ info]
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A LA LLAR
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A ...
[+ info]
[històric de notícies]
agenda 21 escolar
Experiències...

Notícies - L´Agència local de l´Energia coordina el Pla d´Acció per a l´Energia Sostenible

L´Agència local de l´Energia coordina el Pla d´Acció per a l´Energia Sostenible --
05/02/2009
Tècnics i serveis de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'han trobat avui per tractar l'elaboració del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES), un document que ha de donar les pautes per assolir els objectius d'eficiència energètica que marca la Comissió Europea per al 2020. Els municipis adherits al Pacte d'alcaldes contra el canvi climàtic treballen per tenir a punt el seu PAES el juliol d'enguany.

En el cas de Vilanova i la Geltrú, l'empresa consultora Lavola ha iniciat un inventari sobre les emissions de gasos d'efecte hivernacle de les dependències, equipaments i parc mòbil municipals en els anys 2005, 2006 i 2007. Aquest és un pas previ a la redacció del PAES, que utilitzarà els resultats d'aquest estudi per definir les accions que han de portar la ciutat a ser més sostenible energèticament. La primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Iolanda Sánchez, ha explicat en la sessió de treball que "primer es comença per l'Ajuntament, ja que abans d'exigir objectius al ciutadà cal donar exemple des de l'Administració".

Tenint en compte les competències dels ajuntaments, el PAES inclourà com a punts clau en què cal intervenir la flota de vehicles, el transport públic, el consum de l'enllumenat de carrers i el consum de les dependències i equipaments municipals. La redacció i implantació del pla d'acció comptarà amb el suport de la Diputació de Barcelona, en primer lloc en la difusió i sensibilització de la ciutadania, i posteriorment en el seguiment del compliment del compliment del PAES mitjançant revisions bianuals.

La implantació de les mesures que inclourà el PAES han de permetre que el municipi compleixi el 2020 els objectius anomenats "triple 20": reducció d'un 20% en l'emissió dels gasos d'efecte hivernacle, augment d'un 20% de l'eficiència energètica i tenir una quota d'un 20% en fonts d'energia renovables. Aquesta és la fita que ha marcat la Comissió Europea, que ha cercat el compromís dels ens locals a través del Pacte d'alcaldes contra el canvi climàtic. Vilanova i la Geltrú s'hi va adherir el juliol de l'any passat. La setmana que ve tindrà lloc a Brussel·les un acte oficial de signatura del Pacte, en el qual la Diputació de Barcelona representarà els municipis de la província que s'hi han implicat.
Agència Local de l'Energia
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

C/Bonaire 1
Tel.: 93 814 00 00. Fax: 93 814 24 25
http://www.vilanova.cat · energia@vilanova.cat
disseny + programació web: meddia