inici
Notícies...
L´AGÈNCIA LOCAL DE L´ENERGIA PROMOU UNA MARATÓ ENERGÈTICA
[+ info]
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A LA LLAR
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A ...
[+ info]
[històric de notícies]
agenda 21 escolar
Experiències...

Notícies - Celebració del Dia Mundial del Medi Ambient

Celebració del Dia Mundial del Medi Ambient  --
05/06/2012
La lectura del manifest "Tinguem cura del nostre planeta" ha estat l'acte institucional de celebració del Dia Mundial del Medi Ambient. 7 alumnes de primària de les escoles participants a l'Agenda 21 escolar han llegit aquest manifest, que van elaborar durant la trobada intercentres de l'Agenda 21 el passat mes de maig. Un manifest en el que han parlat per boca de l'aigua, un arbre, l'aire, un animal, l'energia, la terra i el planeta, i en el que han demanat a tots els nens i nenes que en tinguin cura: "La temperatura del planeta puja cada any. Recordeu: encara no tinc febre, però falta poc".

L'acte ha comptat, entre d'altres regidors, amb la presència de la regidora de Medi Ambient, Blanca Albà, i l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, que ha recordat als infants que "és molt important tenir cura del nostre planeta, i per això cal celebrar dies especials com el del Medi Ambient, però sobretot és important el que heu anat aprenent durant tot el curs amb el programa de l'Agenda 21 escolar. Gràcies per haver-hi participat de manera tan activa".

L'Auditori Eduard Toldrà s'ha omplert amb 350 escolars de la ciutat, a més d'un públic divers que no s'ha volgut perdre la posterior conferència sobre clima i medi ambient del meteoròleg de TV3 Tomàs Molina.

Una setmana d'activitats

Els actes al voltant del medi ambient continuen durant tota la setmana amb la celebració de la primera Fira del Medi Ambient. Destaca la celebració d'una taula rodona, en format de tertúlia radiofònica, sobre les Smart City.
Serà dijous a les 10 del matí a Neàpolis, en un acte obert al públic i moderat per Jaume Batlle, en el que participaran Joan Carles Lluch com a gerent de Neàpolis; Sergi Fernández d'I2CAT, Pedro Lisbona, soci director de Doxa-Aventia, i Josep Escarrà del Col·legi d'ambientòlegs de Catalunya.
Tots ells explicaran les seves impressions sobre les "Smart Cities". En concret, s'explicarà com s'estan tractant a nivell municipal les iniciatives sobre les Ciutats Intel·ligents, o com es pot impulsar l'estalvi energètic i la reducció de les emissions de C02 fent més intel·ligents àmbits com el transport, l'aparcament, la recollida d'escombraries o la despesa energètica.
Cal recordar que l'empresa privada serà molt important en el desenvolupament del nou paradigma de ciutat intel·ligent, per la necessària innovació en la relació amb l'administració pública i els nous models de contractació i partenariat.

Els ciutadans que vulguin conèixer què són les Smart Cities, quins àmbits s'hi inclouen, quines experiències trobem fins ara, o si les xarxes elèctriques i de comunicació estan preparades per suportar aquesta informació, podran assistir en directe a la tertúlia o escoltar-la per Canal Blau FM la mateixa tarda a les 15h.

L'Espai de l'Energia

La Fira del Medi Ambient culmina diumenge amb diversos espais que ocuparan 12 mil metres quadrats del centre de la ciutat.
Destaca l'Espai de l'Energia, a la Plaça de les Neus, on es podrà trobar una vintena d'expositors.
Allà hi haurà la possibilitat de provar diferents vehicles elèctrics, majoritàriament cotxes. També s'inclourà un petit circuit per motos i bicicletes elèctriques. La mostra també permetrà veure el funcionament de punts de recàrrega per aquests vehicles.

L'Espai de l'Energia també servirà perquè aquelles persones que tinguin dubtes amb la seva factura elèctrica la puguin portar per consultar-la a l'estand d'informació d'un establiment d'instal·ladors de serveis.
Entre els estands hi haurà diverses empreses vinculades a les energies renovables que aprofiten l'energia solar per escalfar aigua calenta o per generar electricitat.

Un altre exemple de l'aprofitament solar és el funcionament de la cuina solar. Les persones que s'apropin a la Plaça de les Neus a partir de dos quarts d'onze podran tastar una xocolata de comerç just cuinada de manera sostenible.

L'espai també inclourà la possibilitat de veure tocar un grup de música que utilitza l'energia del sol per generar l'energia suficient per l'esdeveniment, i que per tant compensa les emissions de CO2 produïdes pel transport de l'equip, els tècnics i els músics.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, mitjançant l'Agència Local de l'Energia, disposarà d'un taller dirigit a nens i nenes amb el suport de la Diputació de Barcelona.

A més, l'espai oferirà la possibilitat de conèixer de quina manera la ciutadania pot col·laborar en participar econòmicament en la generació d'energia verda, i es podrà veure aparells de mesura per poder veure el consum energètic als nostres habitatges.

Conèixer el nostre consum energètic

Precisament, els assistents a la Fira podran participar al concurs que organitza l'Agència Local de l'Energia que s'adreça als vilanovins i vilanovines, i permetrà que aquells ciutadans que contestin correctament deu preguntes optin a un sorteig per disposar durant dos mesos d'un aparell que els permetrà conèixer el consum energètic de la seva llar.

El sorteig tindrà lloc el mateix diumenge 10 de juny a les 14 h, a l'estand de l'Agència Local de l'Energia, i permetrà que els quinze afortunats puguin gaudir d'un dels dispositius que han estat cedits per l'Institut Català de l'Energia (ICAEN), amb motiu de la celebració de la Setmana de l'Energia.

Les persones que vulguin participar hauran de contestar les preguntes i dipositar la seva cartolina a l'estand de l'ALE a la Fira. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú lliurarà els comptadors d'energia durant la Setmana de l'Energia, del 18 al 22 de juny.
Agència Local de l'Energia
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

C/Bonaire 1
Tel.: 93 814 00 00. Fax: 93 814 24 25
http://www.vilanova.cat · energia@vilanova.cat
disseny + programació web: meddia