inici
Notícies...
L´AGÈNCIA LOCAL DE L´ENERGIA PROMOU UNA MARATÓ ENERGÈTICA
[+ info]
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A LA LLAR
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A ...
[+ info]
[històric de notícies]
agenda 21 escolar
Experiències...

Notícies - L´Agència Local promou l´Hora del Planeta

L´Agència Local promou l´Hora del Planeta  --
19/03/2013
Fa set anys que l'ONG WWF (World Wide Fund For Nature) promou una campanya de sensibilització a nivell mundial en defensa del medi ambient i en contra del canvi climàtic sota el nom de "l'Hora del Planeta".
Aquesta iniciativa consisteix en que empreses, organitzacions i ciutadania apaguin tots els llums durant una hora. Enguany se celebrarà aquest dissabte, 23 de març, entre les 20.30 i les 21.30h.

L'Ajuntament de VNG s'ha volgut sumar un any més a aquesta iniciativa, atesa la voluntat, recollida en el seu Pla d'Actuació Municipal 2011-2015, d'incorporar la Responsabilitat Social com a eina estratègica en la seva gestió i donada la necessitat de donar compliment al Pacte d´Alcaldes, que preveu la reducció en un 20% de les emissions de gasos d´efecte hivernacle (GEH) al municipi abans de 2020.


Des del consistori es vol posar de manifest la importància de participar en gestos simbòlics com el de dissabte, ja que són accions com aquestes les que ajuden a generar els compromisos necessaris, per part de tota la ciutadania, per la millora del nostre entorn i en la defensa d'una sostenibilitat econòmica, social i mediambiental. Apagar durant una hora tots els llums possibles és un símbol que s'ha convertit en un moviment capaç d'unir a persones d'orígens i cultures molt diverses per un desig comú: el de protegir i defensar el nostre planeta.

Per això dissabte al vespre s'apagaran els llums de les façanes del Mercat Central, de l'edifici Neàpolis, del castell de La Geltrú i una part de l‘enllumenat de la plaça de la Vila i de la rambla Principal. A més, l'Ajuntament convida totes les empreses, les entitats i la ciutadania en general a sumar-se a aquest gest simbòlic, carregat d'esperança, com a primer pas cap a un compromís més gran vers l'ús i el consum responsable de l'energia.

Les escoles divendres

En aquest sentit, els centres educatius de l'Agenda 21 Escolar de Vilanova i la Geltrú han decidit participar en l'Hora del Planeta aquest 2013.
Després de 7 anys, aquesta s'ha convertit en la millor campanya de mobilització i participació organitzada fins ara. Apagar els llums dels principals monuments i edificis emblemàtics serveix de missatge per mostrar que els gestos simbòlics poden generar grans canvis si aconseguim un compromís global durant tot l'any.
Com que els centres educatius estan tancats dissabte, les escoles de VNG han decidit apagar els llums aquest divendres, dia 22, d'11 a 11.30h. Amb aquesta iniciativa es vol conscienciar tots els alumnes de la importància de l'estalvi energètic.
Els centres educatius entenen que la seva implicació amb iniciatives i compromisos pel medi ambient són el començament del canvi, i que cal transmetre a la ciutadania que la lluita per la conservació del medi ambient es converteix en un gran repte global per construir junts un futur net.

Més de 7.000 poblacions de més de 150 països d'arreu del món es van adherir l'any passat a la campanya de WWF. Enguany, a Catalunya, a més de Vilanova i la Geltrú, també s'hi han adherit fins avui altres ciutats com Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Sabadell, Terrassa, Cornellà, Sant Boi de Llobregat, Rubí, Premià de Mar o Esplugues de Llobregat.

Per adherir-vos-hi o per a més informació podeu consultar el web de la campanya.

L'ONG WWF (World Wide Fund For Nature) és una organització independent creada l'any 1961 a Suïssa, amb l'objectiu d'aturar la degradació ambiental de la Terra i de construir un futur on l'ésser humà visqui en harmonia amb la natura, conservant la diversitat biològica mundial, assegurant l'ús sostenible dels recursos naturals i promovent la reducció de la contaminació i el consum desmesurat.

Per més informació: ENLLAÇ

Agència Local de l'Energia
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

C/Bonaire 1
Tel.: 93 814 00 00. Fax: 93 814 24 25
http://www.vilanova.cat · energia@vilanova.cat
disseny + programació web: meddia