inici
Notícies...
L´AGÈNCIA LOCAL DE L´ENERGIA PROMOU UNA MARATÓ ENERGÈTICA
[+ info]
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A LA LLAR
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A ...
[+ info]
[històric de notícies]
agenda 21 escolar
Experiències...

Notícies - La Fira Ambiental i el Mercat de segona mà clouen les activitats del Dia Mundial del Medi Ambient

La Fira Ambiental i el Mercat de segona mà clouen les activitats del Dia Mundial del Medi Ambient  --
09/06/2014
Una cinquantena d'expositors van ocupar el centre neuràlgic de Vilanova i la Geltrú, dins la tercera edició de la Fira Ambiental celebrada aquest dissabte a la ciutat. La fira ha format part de les moltes activitats que durant la setmana passada es van organitzar amb motiu de la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient i la Setmana de l'Energia.
Una de les novetats d'aquest any ha estat la incorporació del pregó. Un acte que, segons l'alcaldessa de la ciutat Neus Lloveras, demostra el bon moment d'aquesta fira, ja que per la seva consolidació i importància requeria d'un acte institucional solemne. L'encàrrec del primer pregó de la Fira Ambiental va recau en en la directora general de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà, qui durant el seu discurs va parlar d'economia verda i de com el medi ambient ha de ser el substrat on poder créixer el nostre estat del benestar.
Subirà va parlar també de la responsabilitat individual i col·lectiva en la preservació del medi natural i de com les empreses han de resoldre els efectes, no volguts, d'uns processos de producció de molts anys enrere. "La percepció que té la ciutadania sobre com ha de ser una empresa en relació als temes mediambientals ha canviat molt. La reputació ambiental per una empresa és un element clau en la seva competitivitat i les inversions en els processos d'estalvi energètic acaben repercutint en un estalvi econòmic per l'empresa i per tan en una millora dels seus beneficis". La responsabilitat va dir, era de tots, a nivell individual, col·lectiu i també a nivell d'empresa. "I no només les dels sectors relacionats amb el medi ambient, sinó que aquest és un moviment que afecta els recursos i processos productius de tot tipus d'empreses."

L'alcaldessa de la ciutat va referir-se al protagonisme que aquest any se li ha donat a l'empresa que, segons ha explicat, ha de veure en el medi ambient una oportunitat de negoci i de progrés. En aquesta mateixa línia van anar les paraules que la regidora de Medi Ambient, Blanca Albà, va adreçar als assistents, destacant "l'empresa verda" com un camp molt ampli, en el que hi ha molt per fer i sobre el qual es poden crear noves formes d'ocupació.

La fira ambiental va ser un bon reclam perquè moltes persones coneguin noves maneres d'entendre i viure el medi ambient. Des de mitjans de transport elèctrics fins a fonts d'energia sostenibles, passant per una alimentació basada en l'agricultura ecològica i de quilòmetre zero o per petites solucions a l'abast de tothom per garantir una millora de l'espai ambiental que ens envolta.
Agència Local de l'Energia
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

C/Bonaire 1
Tel.: 93 814 00 00. Fax: 93 814 24 25
http://www.vilanova.cat · energia@vilanova.cat
disseny + programació web: meddia