inici
Notícies...
L´AGÈNCIA LOCAL DE L´ENERGIA PROMOU UNA MARATÓ ENERGÈTICA
[+ info]
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A LA LLAR
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A ...
[+ info]
[històric de notícies]
agenda 21 escolar
Experiències...

Notícies - L´AJUNTAMENT DE VILANOVA PRESENTA EL PROJECTE SUMEM ENERGIA A SABADELL

L´AJUNTAMENT DE VILANOVA PRESENTA EL PROJECTE SUMEM ENERGIA A SABADELL --
02/07/2014
L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú exposa les linies principals del projecte SUMEM ENERGIES, durant la jornada amb el titòl: Eines per a l'acció contra la pobresa energètica, celebrada aquest dimecres a la ciutat de Sabadell.

El projecte, impulsat per l'ALE (Agència Local de l'Energia) i coordinat per les Regidories de Medi Ambient i Serveis Socials, desenvolupa part dels acords presos pel Ple Municipal de Vilanova i la Geltrú, quan el mes de gener d'aquest any va aprovar una moció sobre "l'increment de la pobresa energètica i l'accés als consums energètics mínims vitals a la ciutadania".

La proposta vol, d'una banda, promoure l'estalvi energètic entre les famílies de Vilanova i la Geltrú que viuen situacions econòmiques greus, com a mesura per tractar de reduir l'import de la factura de la llum, de l'aigua o del gas. Per això es realitzaran tallers on es treballaran aspectes com l'estalvi dels recursos, les factures i els consums, i es donaran pautes pràctiques sobre com reduir la despesa. El procés també inclourà auditories energètiques, amb visites als domicilis i seguiment per part d'un/a agent energètic, qui proposarà solucions efectives per reduir els consums, mitjançant els hàbits quotidians o altres canvis.

Una de les novetats d'aquest projecte, respecte altres municipis que en puguin realitzar de similars, és la participació de forma desinteressada del professorat i alumnat de l'UPC, que seran els encarregats de realitzar les auditories. A ells cal sumar la col·laboració d'ECOL3 VNG, que seran retribuïts amb Turutes. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú participarà per primera vegada en un projecte on intervé la moneda social local.

En aquesta primera fase del projecte hi participaran un centenar de famílies derivades des de Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per la seva especial situació de vulnerabilitat. "Durant el 2014 es faran les accions més urgents. En una segona fase, ja de cara al 2015, les accions s'estendran al conjunt de la ciutadania perquè també se'n puguin beneficiar". Des de l'Agència Local de l'Energia es calcula que la reducció del consum per llar pot ser del 15%, si s'apliquen mesures en el canvi d'hàbits, fins al 30% si també s'incorporen canvis i mesures correctores.

Els assistents a la jornada a banda d'efectuar diferents tallers i taules rodonres també ha comptat amb la una conferència del Sindic de Greuges, el Sr. Rafael Ribó.

La jornada ha estat impulsada per l'Ajuntament de Sabadell i la Diputació de Barcelona.
Agència Local de l'Energia
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

C/Bonaire 1
Tel.: 93 814 00 00. Fax: 93 814 24 25
http://www.vilanova.cat · energia@vilanova.cat
disseny + programació web: meddia