inici
Notícies...
L´AGÈNCIA LOCAL DE L´ENERGIA PROMOU UNA MARATÓ ENERGÈTICA
[+ info]
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A LA LLAR
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A ...
[+ info]
[històric de notícies]
agenda 21 escolar
Experiències...

Notícies - Jornada sobre les mesures d´estalvi a comerços i comunitats de propietaris

<b>Jornada sobre les mesures d´estalvi a comerços i comunitats de propietaris</b> --
04/12/2014
Aquest dimarts l'Auditori de Neàpolis va acollir una Jornada sobre L'estalvi d'energia i diners, amb l'objectiu de proporcionar eines perquè comerços i comunitats de propietaris poguessin reduir l'import de la factura.

La sessió, organitzada per la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i l'empresa Serra Experiència Immobiliària també perseguia donar pautes per afavorir l'estalvi econòmic en matèria energètica, la responsabilitat social i ecològica en l'ús de l'energia, i incidir en la importància que té la sostenibilitat mediambiental.

La regidora de Medi Ambient i Serveis Socials, Blanca Albà, va obrir la Jornada parlar de la importància que té l'estalvi energètic i el paper que hi juga l'administració local. "Des de l'Agència local de l'Energia treballem en el projecte Sumem Energies, una iniciativa que ens permet aportar solucions en la construcció del país que necessitem, ja que tenim el convenciment que bona part de les actuacions en estalvi energètic són també deure de l'administració".

Per la seva banda, el director de Serra Experiència Immobiliària, Sergi Serra, va parlar de la necessitat d'introduir bones pràctiques en l'estalvi també des de l'empresa privada. "Vem veure aquestes jornades com una oportunitat d'aplicar la nostra experiència i coneixement en el camp del comerç i les comunitats de veïns, com a complement al que ofereix l'administració".

El cap de la regidoria de Medi Ambient, Enric Garriga es va referir al món local com al primer agent en les actuacions contra el canvi climàtic. En aquesta línia va dir que no sempre les competències de l'administració permeten donar resposta a totes les demandes, però que la voluntat és poder incidir en la millora mediambiental del nostre entorn més proper. Per Joan Lluís Saperas, director adjunt de Serra Experiència Immobiliària, la llar va més enllà del propi habitatge i cal pensar també en les zones comunitaris com un espai que cal preservar. Segons Saperas, en l'estalvi es pot actuar des de la queixa o bé decidir actuar des la responsabilitat i sabent que només depèn de nosaltres fer bé les coses.

L'evolució del preu de l'electricitat i la seva repercussió en comerços i comunitats de propietaris, les possibilitats d'estalvi energètic que tenen els comerços, els passos a seguir per aconseguir que un comerç sigui més eficient o l'estratègia de la rehabilitació energètica al Garraf, van ser algunes de les ponències que es van tractar. A banda també es van presentar exemples reals d'auditories realitzades a comerços, establiments de restauració i edificis comunitaris, per tal d'assessorar sobre com es pot reduir la facturà energètica i ser més eficients. Sobre aquests exemples pràctics el responsable d'Agger, Sergi Marrugat, va explicar que l'estudi de mesures d'estalvi energètic realitzades a un comerç de la ciutat podien suposar prop de 10.000 € l'any. "En l'exemple d'un supermercat que havia de fer una inversió de 14.500 € li suposava un estalvi anual de 9.600 € l'any. En un restaurant, a partir d'una inversió de 4.000 € l'estalvi era de 12.500 € anuals, i en el cas de l'auditoria realitzada en un pàrquing d'una comunitat de propietaris l'estalvi arribava als prop de 22.000 €". En base a aquestes dades, el cap d'estalvi de l'ICAEN, Lluís Morer, va parlar de la necessitat de mesurar com a pas previ a l'aplicació de mesures d'estalvi energètic.

Les ponències i els casos pràctics van cloure amb la intervenció del meteoròleg de tv3 Francesc Mauri, que va voler destacar com a valor a tenir present la racionalitat i el seny en la utilització de l'energia.

Imatges Canal Blau
Agència Local de l'Energia
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

C/Bonaire 1
Tel.: 93 814 00 00. Fax: 93 814 24 25
http://www.vilanova.cat · energia@vilanova.cat
disseny + programació web: meddia