inici
Notícies...
L´AGÈNCIA LOCAL DE L´ENERGIA PROMOU UNA MARATÓ ENERGÈTICA
[+ info]
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A LA LLAR
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A ...
[+ info]
[històric de notícies]
agenda 21 escolar
Experiències...

Notícies - BLAUVERD FIRA MEDI AMBIENTAL I DEL MAR

BLAUVERD FIRA MEDI AMBIENTAL I DEL MAR
03/06/2015
Vilanova i la Geltrú acollirà el cap de setmana del 6 i 7 de juny la primera edició de la BlauVerd, la Fira del mar i del medi ambient, que neix de la fusió de dues fires, l'ExpoMar i l'Ambienta't. Dues propostes que tenien en comú l'aposta pel desenvolupament d'accions relacionades amb el mar i el medi natural, i que ara uneixen els conceptes de mar i litoral amb medi ambient i sostenibilitat.

BlauVerd té com a tronc central tots els aspectes relacionats amb el mar i el medi ambient, des de les energies renovables aplicables a la navegació, el mar com a font d'energia renovable, la recerca i el coneixement científic sobre el canvi climàtic i els seus efectes sobre el mar i el litoral, la protecció dels espais protegits, la protecció de la biodiversitat, la pesca sostenible o la gestió de les infraestructures al litoral, entre d'altres. Aspectes que estaran plenament relacionats amb la cultura, la història i la tradició vilanovina, la gastronomia, el turisme, i les activitats esportives i recreatives vinculades al mar.

La regidora de Medi Ambient Blanca Albà ha presentat la Fira BlauVerd com ``l'exemple de continuïtat que aquest equip govern ha demostrat durant aquests anys per seguir potenciant la façana marítima de la ciutat. I ho fem amb la suma de dos projectes que tenen molt en comú i que ens permeten oferir una visió molt més global del treball que s'està fent a la ciutat des del punt de vista ambiental i ecològic, en tot el que fa referència al litoral i el medi marí´´

Pel regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, després de la Fira de Novembre i del Temps de Vi, la BlauVerd ho té tot per ser una de les fires més importants de la ciutat. ``Ens agradaria, més enllà del que pugui passar en els propers dies, que es convertís en una prioritat del govern municipal, per tal de poder-la fer créixer i que esdevingui una fira de referència amb un clar accent mediterrani. Una fira on es pugui parlar, debatre, i posar en valor la ciutat de Vilanova i la Geltrú com a destinació de mar per la seva oferta d'activitats nàutiques, del seu comerç, la seva gastronomia i el seu patrimoni cultural, des del respecte i la preservació del medi natural´´.

L'espai firal estarà distribuït entre la rambla de la Pau, el passeig del Carme i de Ribes Roges, la plaça del Port i el parc de Baix-a-mar, tot i que també s'utilitzaran altres espais per activitats més concretes, com el centre cívic Mar, la Llotja i el Club Nàutic Vilanova.

El visitant de la Fira BlauVerd podrà passejar per espai de l'energia i les noves tecnologies, de la sobirania alimentària, de la tradició i el patrimoni, de les activitats vinculades al mar, així com per l'espai on s'ubicarà una nova edició del Mercat de Segona mà i d'intercanvi, que en aquesta ocasió es farà al Parc de Baix-a-mar de manera excepcional.

Amb aquesta suma de voluntats i objectius la fira ha aconseguit reunir un total de 94 expositors, dels quals una vintena són entitats. Hi haurà també parades d'alimentació, d'artesania i de pintors, així com la presència de cossos de Seguretat i Protecció Civil. D'altra banda hi ha comptabilitzades un total de 78 activitats, entre les quals destaquen els concerts, les xerrades de l'Àgora, les passejades a bord de vaixells i catamarans, circuits de motos i cotxes elèctrics, tallers d'estalvi energètic o projeccions de documentals.

Més informació a www.firablauverd.cat
Agència Local de l'Energia
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

C/Bonaire 1
Tel.: 93 814 00 00. Fax: 93 814 24 25
http://www.vilanova.cat · energia@vilanova.cat
disseny + programació web: meddia