inici
Notícies...
L´AGÈNCIA LOCAL DE L´ENERGIA PROMOU UNA MARATÓ ENERGÈTICA
[+ info]
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A LA LLAR
L´AGENCIA LOCAL D´ENERGIA PROMOU UNA MARATÖ PER REDUIR EL CONSUM A ...
[+ info]
[històric de notícies]
agenda 21 escolar
Experiències...

Notícies - L´ajuntament de Vilanova i la Geltrú posa en marxa l´Agència Local de l´Energia. Es presenta el web de l´Agència i el Pla d´Actuacions

L´ajuntament de Vilanova i la Geltrú posa en marxa l´Agència Local de l´Energia. Es presenta el web de l´Agència i el Pla d´Actuacions --
07/06/2006
En motiu del dia Mundial del Medi Ambient, el dia 5 de juny, va tenir lloc a Vilanova i la Geltrú la II Jornada d´energies renovables. Un dels aspectes més importants d´aquestes jornades va consistir en la presentació de l´Agència Local de l´Energia de Vilanova i la Geltrú.

Aquestes jornades van tenir lloc a la Casa Olivella i va comptar amb la presència de la Directora General de Qualitat Ambiental del departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, Sra. Maria Comellas; de la Diputada presidenta de l´Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Sra. Núria Bonaventura , del Director de la UPC de Vilanova, Sr. Andreu Català i del Cap de Servei de l´Institut Català de l´Energia, Sr. Joan Josep Escobar.

En la jornada es va presentar el Pla d´actuacions de l´Agència Local que s´ha dividit en quatre programes de treball:

1.-Actuacions d´estalvi i eficiència energètica a l´Administració municipal.
2.-Actuacions d´estalvi i eficiència adreçades a la ciutadania.
3.-Implantació d´instal·lacions que utilitzen energies renovables.
4.-Contractació d´energia en alta tensió.

Durant l´acte també es va presentar la web de l´Agència, que es troba a la següent web: http://energia.vilanova.cat i l´adreça on els ciutadans poden consultes de temàtica energètica: energia@vilanova.cat.

L´acte va ser presentat pel Segon Tinent d´Alcalde i president de l´Àrea d´Acció Territorial i Medi Ambient, Jordi Valls, que va destacar la importància de les agències locals com a eina d´informació als ciutadans en matèria d´estalvi energètic.

Els representats de les diverses institucions van destacar l´exhauriment d´un model energètic i la importància d´impulsar polítiques energètiques sostenibles i que aquestes es puguin visualitzar en un ens com l´Agencia Local.

La presentació de l´Agencia es va complementar amb una trobada d´Agències Locals de l´Energia de Catalunya. Les diverses agències van explicar la necessitat de coordinar estratègies comunes i de fer arribar als ciutadans la consciència sobre l´estalvi i l´ús sostenible de l´energia.

En l´acte de cloenda l´alcalde de la ciutat el Sr. Joan Ignasi Elena va esmentar la importància de l´estalvi energètic i va destacar el paper del regidor Valls en el desenvolupament dels projectes ambientals i el compromís de l´Ajuntament amb la sostenibilitat.

Paral·lelament a la presentació va tenir lloc a la Plaça de la Vila una mostra d´entitats i empreses relacionades amb les energies renovables.

Es pot accedir al PDF complet de la nota de premsa fent click aquí.
Agència Local de l'Energia
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

C/Bonaire 1
Tel.: 93 814 00 00. Fax: 93 814 24 25
http://www.vilanova.cat · energia@vilanova.cat
disseny + programació web: meddia